Leefstijl

Je leefstijl is de manier waarop je leeft. Hoe deel je je dagen in: je werk, je vrije tijdsbesteding, je eetgewoonten, je ontspanning.

Bij een gezonde leefstijl past het om voldoende te bewegen, niet te roken, verantwoord te eten en minder of geen alcohol te gebruiken.

Als je een gezonde leefstijl hebt voel je je fit, heb je geen overgewicht of ondergewicht en beweeg je zonder al teveel problemen.

Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op je lichamelijke en geestelijke gezondheid, je voelt je fitter, vrolijker en energieker.

Als je het gevoel hebt dat je iets aan je leefstijl wilt veranderen omdat je je niet fit voelt of last hebt van allerlei lichamelijke of psychische klachten is het verstandig om een goed plan te maken voor een fitter lichaam.

Al lijkt het soms onmogelijk je leefstijl te veranderen, probeer het, kom in beweging en ervaar het plezier over het resultaat. De kans is groot dat je je stukken beter gaat voelen.  If you’ll never try, you’ll never know!!

Bij deStock krijg je gezondheidsadviezen om je leefstijl aan te passen, helpt de leefstijlcoach je de ingeslagen weg vol te houden en gemotiveerd te blijven. Iedereen kan zijn leefstijl veranderen en met een goede Stock achter de deur lukt het jou ook!!

Geloof in jezelf, ook jij kan het!!

Kom naar deStock voor een gezonde leefstijl!

Gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl bereik je door structuur aan te brengen in je dagelijkse leven zodat een gezonde levensbalans ontstaat.  Een gezonde levensbalans krijg je door een goede combinatie van dagelijks bewegen, juiste voeding, voldoende rust, werk, sociaal leven en ontspanning. Door een verkeerde leefstijl kunnen chronische aandoeningen zijn ontstaan. Een gezonde leefstijl kan deze helpen beperken of zelfs uit je leven bannen. Een gezonde leefstijl geeft je niet het eeuwige leven maar de kwaliteit van leven gaat met sprongen vooruit.

Velen van ons zijn verstrikt geraakt in de val van een druk bestaan, alles willen en geen keuze kunnen maken tussen wat wel doen en wat niet doen. Dan heeft de dag te weinig uren en blijft er geen ruimte voor beweging en ontspanning. Dat kan leiden tot overgewicht, spanning, weinig lichamelijke activiteit, moeheid, stress  en ontevreden gevoelens. De knop moet om!!!  Blijf niet doormodderen maar ga bewegen om je weer prettig te voelen.

Een gezond en goed functionerend lichaam geeft plezier en stelt je tot veel meer in staat. Goed voor dat lichaam zorgen is van groot belang om allerlei klachten en kwalen te voorkomen. Het is een eigen verantwoordelijkheid om voor je eigen lichaam te zorgen en het te onderhouden. Breng structuur aan in je leven. Verander je leefstijl en maak bewegen een belangrijk onderdeel van je dagelijkse bezigheden.

Kom naar deStock voor een gezonde leefstijl!

Bewegen kost tijd

We weten allemaal dat lichaamsbeweging ons gezond houdt. Toch worden we wereldwijd minder actief en luier. Uit onderzoek is gebleken dat éénderde van de Nederlanders 7 tot 16 uur per dag zit. Ook voor mensen die veel tijd achter het bureau doorbrengen en een zittende leefstijl hebben is het goed om meer te bewegen, neem de trap, wandel in lunchtijd, bespreek zaken eens staande of lopend of zet een fietstrapper onder je bureau. Doe meer aan beweging en bevorder beweging bij anderen.

Als je niet graag sport of daarvoor te weinig tijd wilt nemen laat je je vast verleiden door supersnelle  beweegprogramma’s die beloven dat je met weinig inspanning jouw doel kan bereiken en met slechts 35 minuten per week conditie kunt opbouwen, dat is  natuurlijk aantrekkelijk om te geloven.  Maar aan jezelf werken kost tijd en inspanning, daar is geen alternatief voor! Wel kun je het voor jezelf zo prettig mogelijk maken door iets te kiezen wat bij jou past. Ook daarvoor kun je bij deStock terecht.