De Trainer
Introductie

Ik breng je in beweging!
Door een brede interesse in gezonde Leefstijl  en gezond bewegen ben ik Personal Trainer geworden. Met passie en enthousiasme geef ik persoonlijke training en motiveer ik mensen om verantwoord en goed te bewegen. Daarom heb ik deStock opgericht, instituut voor mobiliteitstraining.

Eerst ben ik werkzaam geweest als verpleegkundige, later als docent gezondheidskunde. Na een reislustig bestaan als stewardess bij de KLM en afgestudeerd als universitair gedragswetenschapper beschik ik over veel mensenkennis. Met deze unieke combinatie van opleidingen, werkervaring en medische achtergrond onderscheid ik mij van andere personal trainers.

Als gediplomeerd fitnessinstructeur heb ik gewerkt bij Healthclub Heijenoord in Arnhem waar ik tevens diverse groepslessen heb verzorgd zoals seniorenfit, HITT training en Bodyfit. Bij Sportschool Hierden geef ik als sportinstructeur de lessen Pilates, Yoga en Core & Stability waarin mijn focus voortdurend ligt op het aanleren van een goede houding en een juiste beweging.

Omdat ik zelf heb ervaren hoe voldoende beweging een oplossing kan zijn voor lichamelijke klachten (lees hieronder over mijn achtergrond), kan ik andere mensen goed adviseren en begeleiden naar een optimale manier van bewegen. Ik breng je in beweging!

Opleidingen en Ervaring
Achtergrond

Door veel lichamelijke belasting in mijn werk en weinig aandacht voor het belang van doelgericht bewegen werd ik op 29-jarige leeftijd geconfronteerd met een flinke rughernia. In die tijd was het advies platliggen en afwachten tot de klachten zouden verdwijnen. Het hielp mij niet en er volgde een operatie. Helaas was ik niet van de pijnklachten af en jarenlange fysiotherapie, pijnbestrijding en diverse behandelingen volgden. Het was een nare tijd, de pijn maakte mijn wereld klein en mijn toekomst onduidelijk.

Fitnesscentra bestonden niet, wel werd in gymzaaltjes en buurthuizen aan beweging gedaan als aerobics, callanetics, taebo en andere stromingen. De eerste fitnesstoestellen stonden bij de fysiotherapeut in de zijkamer en langzaamaan breidde dit zich verder uit. De fitnesscentra kwamen tot ontwikkeling en er kwamen opleidingen voor sportinstructeurs en fitnesstrainers. Vanuit de sportwereld veranderden de ideeën over het belang van bewegen voor de totale gezondheid.

Mijn eigen ontdekking van bewegen, als oplossing voor allerlei lichamelijke klachten, vormt de basis voor mijn werk als mobiliteitstrainer. Zelf heb ik ervaren dat goede beweegadviezen van een toegewijde en gepassioneerde trainer je verder kunnen brengen. Door doelgericht te bewegen en de juiste spieren leren gebruiken kun je de belastbaarheid van het lichaam vergroten en fysieke klachten beperken. Daarmee kun je jezelf verbeteren en zo efficiënt mogelijk trainen.

Goed bewegen heeft mij een nieuwe toekomst gebracht en vanuit volle overtuiging wil ik bij deStock mijn kennis en ervaring gebruiken om anderen zo goed mogelijk te laten bewegen, hen laten voelen wat het verschil kan maken. Plezier krijgen in bewegen en daardoor je mobiele mogelijkheden vergroten.

Om zelf optimaal mobiel te blijven moet ik ook voldoende bewegen. Dit doe ik door dagelijks een uur te sporten zoals hardlopen, krachttraining en deelname aan diverse groepslessen zoals Pilates, bodypump, X-core, yoga en bodybalance. Ook wandel ik dagelijks een half uur en fiets ik regelmatig. Ik houd van actieve vakanties in de bergen, zoals wandelen en skiën, fietsen en zwemmen.