Blessures

Blessures komen veel voor, iedereen krijgt er weleens mee te maken. Ook bij het sporten of trainen kun je helaas een blessure oplopen. In het dagelijks leven kun je ook klachten krijgen aan het bewegingsapparaat: rugklachten, schouderklachten, heupklachten, knieklachten, blijf er niet mee tobben er is meestal iets aan te doen. Voor de meeste aandoeningen is het bevorderlijk om te bewegen/trainen, dit wordt zowel door huisartsen als in de literatuur geadviseerd. Vaak ontstaat de klacht door een verkeerde belasting en/of een verkeerde houding, dit kan door juiste begeleiding worden gecorrigeerd en is een goede preventie tegen het terugkeren van de klacht. DeStock kan deze individuele begeleiding geven.

Voor startende sporters is het van groot belang om de bewegingen goed aan te leren, zelf aanvoelen welke spieren moeten worden gebruikt bij de specifieke oefeningen. Hiermee kun je blessures voorkomen en haal je meer rendement uit de training. Dit kan uitstekend bij deStock.

Veel jongeren hebben een hippe training op de sportapplicatie staan waarmee ze aan de slag gaan zonder idee van de bedoelde bewegingen of spiergroepen. Een verkeerde houding of techniek kan klachten veroorzaken. Met gerichte begeleiding wordt de training effectiever en de kans op blessures kleiner. Om je op weg te helpen kom je naar deStock.

Ook bij mensen die al lang fitness  of anderszins aan beweging doen, sluipen de slordigheidjes erin door gewoonte, eigenzinnigheid of gebrek aan correctie, ook hier liggen blessures op de loer. Zelf leren aanvoelen van het gebruik van de juiste spieren, het corrigeren van verkeerde techniek en zelf leren voelen je grens te bepalen.

In groepslessen ontbreekt het vaak aan individuele correctie en persoonlijke aandacht. Door vermoeidheid, overmoedigheid, of gewoon gebrek aan techniek of conditie worden veel bewegingen onjuist uitgevoerd (compensatie)wat zeker tot blessures leidt. Technisch aanleren van bewegingen als voorbereiding op groepslessen zoals Bodypump, X-core training, en Crossfit kan bij deStock.

Als je na een blessure weer wilt starten met trainen is hersteltraining bij deStock mogelijk.

Ben je voor een blessure door de fysiotherapeut behandeld en mag je weer gaan sporten, dan is deStock een goede overbrugging tussen de fysiotherapeut en het fitnesscentrum. Geleidelijk aan worden de oefeningen uitgebreid en wordt de grens verlegd. Je kunt de spieren immers pas zwaarder gaan belasten als de belastbaarheid dat toelaat, anders  ontstaan er opnieuw problemen.

Misschien heb je gewoon deStock achter de deur nodig om regelmatig oefeningen te doen (bijvoorbeeld fysiotherapeutische oefeningen)? Ook daarvoor kun je bij deStock terecht. (deStock biedt ook service aan huis aan).