Bewegen & Gewichtsbeheersing
Lichaamsgewicht

Het lichaamsgewicht hoort enigszins stabiel te zijn, zonder al teveel schommelingen. Bij ieder lichaam past een bepaald gewicht waarbij lichaamslengte en lichaamsbouw in een gezonde balans zijn. Er kan sprake zijn van ondergewicht waarbij het moeilijk kan zijn een juist gewicht te bereiken. Vaker is sprake van overgewicht waarbij een verhoogd risico op ernstige gezondheidsklachten aanwezig is. Wanneer je overgewicht hebt is het noodzakelijk iets aan je gewicht te doen. Daarbij is meer bewegen noodzakelijk, immers te weinig bewegen is niet goed voor het lichaam. De voedingsstoffen worden niet goed verbrand en het lichaam wordt zwaarder en minder soepel waardoor bewegen steeds moeilijker wordt.

Bewegen

Wil je graag gewicht verliezen maar zie je er tegenop om dit alleen te doen of naar het fitnesscentrum te gaan, kom dan naar deStock om in beweging te komen. Bewegen bij deStock bestaat uit functioneel trainen, doelgerichte oefeningen die zorgen voor spieropbouw wat bijdraagt aan een hogere vetverbranding. In combinatie met functioneel eten is dit zeer geschikt om permanent vetverlies te bereiken. Als je minder gewicht hebt wordt bewegen fijner, je conditie wordt beter en je krijgt een betere lichaamshouding.

Als je je niet fit voelt en problemen hebt met je lichaamsgewicht dan kan je zelfvertrouwen omlaag gaan. Door actief te werken aan gewichtsbeheersing en conditie kun je dat zelfvertrouwen weer terugkrijgen. Met een zelfverzekerder lichaamshouding voel je je prettiger en kun je optimaal functioneren zowel op zakelijk gebied als in je privéleven.

Als je onzeker bent over je lichaam helpt het om eerst in alle rust en op je eigen tempo te komen bewegen onder persoonlijke begeleiding bij deStock. Je kunt de techniek van bewegingen aanleren en meer zelfvertrouwen krijgen. Je zelfbeeld zal verbeteren waardoor je een zelfverzekerder houding krijgt.

Regelmatig bewegen en op de juiste wijze doelgerichte oefeningen doen verbetert de conditie en de lichaamshouding, vergroot de stabiliteit, verlicht lichamelijke klachten zoals rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, verbetert de coördinatie en de balans en kan bijdragen aan gewichtsverlies.

Het zal moeite kosten om je leefstijl te veranderen en de ingeslagen weg te kunnen volhouden. Bij deStock krijg je persoonlijke begeleiding. Hier vind je deStock achter jouw deur en zal je blijvend  gemotiveerd worden om te bewegen en jouw doel te bereiken.

Kom naar deStock, dan maken we een op maat gemaakt plan voor een fit en gezond lichaam.  

Spieropbouw en vetverbranding

Ben je al jaren bezig met gewichtsverlies maar bereik je niet het gewenste resultaat, dan kan het zijn dat je niet het juiste programma volgt. Het kan zijn dat je door diëten onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgt of zelfs te weinig eet. Als je gewicht wilt verliezen moet je voldoende weten over effectief vetverlies. Om gewicht te verliezen is het nodig om spiermassa op te bouwen. Meer spierweefsel geeft meer verbranding. Het gaat om de verhouding tussen vetweefsel en spierweefsel. Het is bijvoorbeeld zinloos om eindeloos op een crosstrainer of loopband te staan om veel calorieën te verbranden. Van cardiotraining krijg je geen spiermassa en geeft dus niet het gewenste resultaat. Door veel duurtraining ontstaat er energietekort in je lichaam, hierdoor gaat je lichaam je vetreserves aanspreken, wat ook de bedoeling is. Het nadeel is dat het energietekort er ook voor zorgt dat je lichaam spierweefsel gaat afbreken (eiwitten) om in de energiebehoefte te voorzien. Cardiovasculair trainen kan wel een hulpmiddel zijn om je streefgewicht te behalen maar dan moet er op de juiste wijze worden getraind qua hartslag en tempo. Het effect van de calorieverbranding werkt niet door en stopt direct na beëindiging van de training.

Bij functioneel trainen en krachttraining kan de vetverbranding tot wel 30 uur na de training aanhouden, ook werk je hiermee aan spieropbouw en dat geeft meer verbranding. Door te werken aan spieropbouw in combinatie met gezonde voeding kun je effectief werken aan permanent gewichtsverlies.

Vragen?

Neem gerust contact op met deStock voor vragen en meer informatie.